Wijnstudio

Als u de juiste wijn met het juiste gerecht combineert, smaken zowel de wijn als het eten nóg lekkerder! Wilt u meer weten over wijn-spijscombinaties, zodat u voortaan altijd de goede keuzes maakt en de beste adviezen aan uw gasten geeft? Wijnstudio geeft op verschillende locaties interessante en smaakvolle wijn en spijs cursussen. U kiest voor een introductiecursus van 3 uur of een cursus van 3 middagen, waarbij u van 30 gerechten en evenzovele uitstekende wijnen proeft. U doet examen en ontvangt bij slagen het Certificaat Basis Gastronomie.

Karakter van de wijn en spijs moeten zoveel mogelijk overeenkomen

De basisregel van een goede wijn-spijscombinatie is dat het karakter van de wijn en spijs zoveel mogelijk moeten overeenkomen. U leert tijdens de wijn en spijs cursus alles over smaak en smaakfactoren (mondgevoel, smaaktype en smaakgehalte) die van invloed zijn op de gerechten. Alles staat klaar en wordt heerlijk bereid door de chef. Het is géén kookschool. De cursus draait om ervaren, beleven en begrijpen welke smaken bij elkaar passen en welke juist niet. De theoretische achtergrond wordt duidelijk uitgelegd. De proefbelevingen worden in de kleine lesgroep besproken.

Wijnen en gerechten analyseren en vervolgens matchen

Tijdens de wijn en spijs cursus komt u aan de weet wat de belangrijkste kenmerken van wijn zijn, of de wijn veel of weinig zuur heeft, een volle ronde body heeft en licht of waterig is. U proeft tannine als de smaak intensief is. Daarnaast worden de gerechten geanalyseerd, specifiek wat de dominante smaken zijn en of het een licht of stevig smakend gerecht is. U krijgt informatie en uitleg over de bereiding (gestoomd, gebakken of gegrild) en de garnituren bij de saus. Na beide analyses gaat u wijnen en spijzen matchen. De 3-daagse cursus omvat:

• Dag 1: menuleer, smaakleer en wijnproeven volgens de internationale WSET-methode

• Dag 2: Chef-module: koken naar de wijn, snij- en kooktechnieken, serveren en tafel opdekken

• Dag 3: Sommelier-module: de wijn bij het eten kiezen en examen

Erkende wijncursus van Wijnstudio

Er bestaan vele klassieke combinaties van wijn en spijs, ontstaan in traditionele wijnlanden als Frankrijk, Spanje, Duitsland, Griekenland en Portugal. De wijn en spijs cursus is geschikt voor horecamedewerkers, chefs, amateurkoks en wijnliefhebbers met minimaal basis wijncursus WSET level 1 of SDEN 2. De cursus kost € 295, inclusief gerechten, wijnen, lesboek, examen en certificaat. Meer weten: bel (043 – 450 15 22), e-mail (info@wijnstudio.nl) of verzend het contactformulier.

Een reactie plaatsen